reisbestemmingen met de auto

Bestemmingen met de auto die je gezien moet hebben

Kunst en cultuur Natuur en avontuur

[Gastbijdrage] Er zijn veel mooie plaatsen in de natuur die echt de moeite waard zijn om te verkennen. Als je graag met de auto reist en wilt genieten van mooie landschappen, dan hebben we een paar mooie tips over bestemmingen met de auto voor je. Zorg dat je alles goed gaat onderzoeken en weet waar je naartoe wil! 

Tip 1: Great Ocean Road, Australië

Het is een hele mooie kustroute en deze strekt zich uit langs de zuidelijke kust van Australië en biedt een adembenemend uitzicht op de ruige kustlijn. Geniet onderweg van de mooie spectaculaire kliffen en natuurlijke rotsformaties zoals de beroemde Twelve Apostles. Natuurlijk kun je onderweg stoppen en van de mooie stranden genieten. Maar neem ook zeker de tijd om de schilderachtige stadjes en uitkijkpunten te bekijken. Liever in Nederland iets ontdekken? RijDoor.nl helpt je verder met goede tips. 

Tip 2: Blue Ridge Parkway, Verenigde Staten

Het is een prachtige route die door de Appalachen van Virginia tot North Carolina loopt en zorgt voor een overvloed aan adembenemende uitzichten op bergen, beekjes en kleurrijke valleien. In de herfst verandert het landschap in een zee van rood, oranje en geel blad, waardoor het een perfecte bestemming is voor een herfstrit. Als je hier dol op bent en je zoekt een van de kleurrijkere bestemmingen met de auto dan is dat zeker de moeite waard om dan te gaan rijden. 

Tip 3: Grossglockner Hochalpenstraße, Oostenrijk

Dit is een indrukwekkende bergweg en deze slingert zich een weg door het Hohe Tauern National Park en zorgt voor een mooi uitzicht op de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner. Een prachtig berglandschap. Je komt dan onderweg ook nog eens langs pittoreske bergdorpen, alpenweiden en prachtige gletsjermeren. 

Tip 4: Ring of Kerry, Ierland

Een prachtige route die je rijdt langs de kust van het schiereiland Iveragh in het zuidwesten van Ierland en geeft je een mooi uitzicht op ruige kliffen, groene heuvels en de meren. Stop onderweg bij historische bezienswaardigheden zoals de Staigue Fort en geniet van de warme gastvrijheid van de lokale pubs en dorpjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *