de dierentuin in Rotterdam

Dierentuin in Rotterdam: een leuk uitje naar Diergaarde Blijdorp

Familie-uitjes Natuur en avontuur

Ben je op zoek naar een geweldig dagje uit in Rotterdam? Dan mag een bezoek aan Diergaarde Blijdorp zeker niet ontbreken op je lijstje! Deze beroemde dierentuin is niet alleen een van de oudste, maar ook een van de mooiste dierentuinen van Nederland. Met een rijke geschiedenis, een prachtig aangelegd park en talloze dieren van over de hele wereld, biedt Blijdorp voor ieder wat wils. Hier krijg je alvast een voorproefje van wat je kunt verwachten tijdens je bezoek aan deze bijzondere dierentuin in Rotterdam.

Een wereldreis in eén dag

Blijdorp is meer dan zomaar een dierentuin; het is een avontuurlijke reis door verschillende werelddelen. Vanaf het moment dat je binnenkomt, word je meegenomen op een wereldreis langs fascinerende dieren en schitterende landschappen.

De dierentuin is opgedeeld in verschillende themagebieden, zoals de Aziatische Moerassen, het Zuid-Amerikaanse Andesgebergte en het Afrikaanse Savannegebied. In elk van deze gebieden kom je de meest uiteenlopende diersoorten tegen, van indrukwekkende olifanten en sierlijke giraffen tot kleurrijke vogels, koedoe’s en nieuwsgierige apen.

Oceanium van dierentuin in rotterdam

Een hoogtepunt voor veel bezoekers is het Oceanium. Na een blik op de snelle robben en papagaaiduikers wandel je door en daal je verder onderwater. Zo wandel je uiteindlijk letterlijk onder water tussen haaien, roggen en andere zeedieren. Het voelt alsof je even een duik neemt in de diepzee, zonder nat te worden! Het Oceanium biedt een unieke kijk in de onderwaterwereld en is een absolute must-see tijdens je bezoek aan Blijdorp.

Bijzondere dieren en succesvolle kweekprogramma’s

Blijdorp staat bekend om zijn inspanningen op het gebied van natuurbehoud en het behoud van bedreigde diersoorten. De dierentuin neemt deel aan diverse internationale kweekprogramma’s en heeft daarmee al vele successen geboekt. Zo worden er regelmatig jonge dieren geboren in Blijdorp, wat niet alleen belangrijk is voor het voortbestaan van de soort, maar ook een bijzonder gezicht voor bezoekers.

Een van de meest bekende bewoners van de dierentuin in Rotterdam is de Aziatische olifant. De kudde in Blijdorp is onderdeel van een Europees fokprogramma en is al meerdere keren uitgebreid met jonge olifantjes. Het is een bijzonder moment om een jonge olifant te zien spelen of zich te zien wassen in het water. Ook de geboorte van jonge gorilla’s en neushoorns is altijd een feestelijke gebeurtenis in de dierentuin.

Prachtige tuinen en architectuur in de dierentuin in Rotterdam!

Diergaarde Blijdorp is niet alleen beroemd om zijn dieren, maar ook om zijn schitterende park en architectuur. Het park is ontworpen door de beroemde landschapsarchitect Sybold van Ravesteyn en wordt beschouwd als een van de mooiste dierentuinen van Europa. De dierentuin combineert op harmonieuze wijze natuur en architectuur, waardoor je tijdens je wandeling door het park telkens weer nieuwe verrassingen ontdekt.

dierentuin in rotterdam met staartmakaki's

Een bijzonder onderdeel van het park is de Rivièrahal, een monumentaal gebouw in art-decostijl dat een prachtig decor vormt voor je bezoek. Het gebouw herbergt onder andere de tropische vlindertuin, waar je omringd wordt door honderden kleurrijke vlinders. De combinatie van exotische planten, bloemen en fladderende vlinders maakt dit tot een van de meest serene plekken in de dierentuin.

Kinderen in Blijdorp: spelen, leren en ontdekken

Deze dierentuin in Rotterdam is ook een perfecte bestemming voor een gezinsuitje. De dierentuin biedt tal van activiteiten voor kinderen, waarbij ze spelenderwijs kunnen leren over de dieren en de natuur. Zo is er de Oewanja Kinderjungle, een avontuurlijke speeltuin waar kinderen kunnen klimmen, klauteren en zich helemaal kunnen uitleven. Daarnaast zijn er door het hele park interactieve informatieborden en speurtochten waarmee kinderen op een leuke manier kennis kunnen maken met de dieren zoals de bijzionder actieve en speels ijsberen.

ijsbeer dierentuin in rotterdam

Praktische tips voor je bezoek

Blijdorp is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Er is voldoende parkeergelegenheid, maar op drukke dagen kan het handig zijn om met de trein of bus te komen. Trek voor je bezoek zeker een hele dag uit, want er is zoveel te zien dat je echt de tijd wilt nemen om alles te ontdekken. ben je enthousiast an je bezoek en wil je vaker gaan? Overweeg dan een jaarabonnement. Bij de kassa verreken ze dan direct je toegangskaartje van deze dag. Vergeet verder niet om comfortabele schoenen aan te trekken, want je zult heel wat kilometers afleggen in deze uitgestrekte dierentuin! Het treintje van de ene naar de andere ingang hebben we niet meer kunnen ontwaren. Dat is voor opa’s en oma’s wel een gemis. Ga na afloop ook het centrum van Rotterdam in voor een lekker etentje.

Een bezoek aan de dierentuin in Rotterdam om niet te vergeten

Of je nu een dierenliefhebber bent, een natuurvriend, of gewoon op zoek bent naar een leuke dag uit met het gezin, Diergaarde Blijdorp heeft als dierentuin in Rotterdam voor iedereen iets te bieden. De combinatie van bijzondere dieren, prachtige tuinen en boeiende activiteiten maakt een bezoek aan deze dierentuin tot een onvergetelijke ervaring. Zet Blijdorp dus zeker op je lijstje voor je volgende uitje! Veel plezier!


Alle foto’s in dit artiel over de dierentuin in Rotterdam zijn privébezit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *